A BME Kommunikáció és médiatudomány szak blogja

#Konzervtelefon

Leszóltak Pitonnak, a Mardekárt vinné a Durmstrang - Ennél jobb összefoglalót nem fogsz találni az egész BME vs GTK-ügyről

2016. november 14. - konzervtelefon

Nem világos, mi folyik most a BME GTK-n? Ki mit akar, mi miért történik? J.K. Rowling pillanatok alatt rendet rak a fejedben. Andor György dékán szerepében: Piton professzor, Roxfort: BME, Durmstrang: ELTE, Dumbledore meg...úgyis kitaláljátok. Jó szórakozást!

A Mágiaügyi Minisztériumból leszóltak Pitonnak, hogy: Mit szólnál, ha átkerülnétek a Durmstrangba?

Piton elgondolkozott ezen, főleg azért mert ha a minisztérium úgy dönt, hogy átkerülnek akkor az megtörténik, mert a Roxfort nem független, hanem a Minisztérium tulajdona.
potter-face.jpg
Piton azért is gondolkodott, mert úgy érezte, hogy az utóbbi időben a mágikus roxforti pénzelosztás során a másik három házra több jutott a minisztériumi pénzből mint ha a Minisztérium egyszerűen házanként kiosztaná. Meg aztán úgy is érzi, hogy egy Mardekáros profnak sokkal nehezebb elérni, hogy itt kinevezzék a sötét varázslatok kivédése tanárnak miközben a Durmstrangban nem lenne ezzel ekkora gond. Illetve az is zavarja, hogy Dumbledore sokszor nem emeli ki a Mardekár érdemeit sőt néha úgy nyilatkozik mint ha a Mardekár a gonoszok háza lenne. Szóval azért elgondolkodott.

Aztán bagoly jött a Durmstrangból, hogy ők is elgondolkodtak és ha úgy alakulnak a dolgok örülnének a Mardekárnak.

Ekkor jött be Dumbledore a képbe, aki már megitta azt a borzasztó löttyöt ami legyengítette és elveszítette józan ítélőképességét. Piton szólt neki, hogy ő és a Durmstrang gondolkodnak, és neki igazából az a fontos, hogy a fenti problémák orvosolva legyenek és nincs kedve menni. Erre Dumbledore egy kábítóátokkal (stupor!) kiütötte Pitont, amivel elérte, hogy ne gondolkodjon többet az elmenetelen, de leginkább azt, hogy semmit ne tudjon csinálni. Majd felhívta a Durmstrang-ot, hogy "Nektek már van bájitaltanárotok, mit csinálnátok még eggyel? Naugye. Akkor Piton marad."

És most Dumbledore azt hiszi, hogy ettől minden rendben lett.

(A bejegyzést Soltész Dániel, a BME Egyetemi Doktorandusz Képviselet volt elnökének Facebookon talált kommentjéből szerkesztettük, és beleegyezésével közöljük)

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervtelefon.blog.hu/api/trackback/id/tr211961603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2016.11.15. 23:21:27

Baszki, azt nem tartjátok elképzelhetőnek, hogy vannak azért olyanok, akik nem olvastak (néztek) Harry Pottert? Én pl. emiatt az egész posztból egy árva hangot sem értek.

pamutpamlag 2016.11.16. 08:29:29

@Vén motoros:
Bizonyára vannak olyanok, akik nem értik. Ők így jártak.
Hasonlóképpen azokhoz, akik egyéb irodalmi művekből vett idézetekről, azokra tett utalásokból, vagy éppen latin idézetekből, klasszikus színdarabokból vagy operák cselekményére tett utalásokból, vagy éppenséggel a mondavilágból, mitológiai utalásokból, esetleg a filmművészet remekeiből nem tudják kihámozni a lényeget, mert hiányzik az az általános műveltség, ami a megértéshez szükséges.
Tény, hogy így mindenképpen kevesebb emberhez jut el a poszt mondanivalója, de ez van. Nincs itt semmi látnivaló.
Ha frusztrál, olvass..
Vagy Harry Pottert, vagy más hírcsatornákat.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.16. 08:37:20

@Vén motoros: ha ez téged vigasztal, én olvastam, szinte kívülről tudom a HP könyveket, mégsem értek egy kurva szót sem a posztból. :)

CoolKoon 2016.11.16. 09:09:07

@iptables: @Vén motoros: Hát akkor nem olvassátok el a cikket, és kész. Ilyen egyszerű. Aki olvasott Harry Potter-t (pl. én), az eleve azért kattintott erre a linkre az Index főoldalán, mert képben volt.
És bár a GTK=Mardekár párhuzam szerintem egy kicsit túlzás (a sokat kritizált, hagyományosan "büfé-ruhatár szakoknak" titulált szakok általában az ELTE-n és egyéb tudományegyetemeken vannak), de amúgy a sztori egész találóan írja le a helyzetet, igen. És mit sem változtat azon a tényen, hogy hánynom kell az egésztől. És hogy a Palkovics László nevű ostoba rohadék mondjon le, és lehetőleg húzzon a jó büdös francba. És lehetőleg vigye magával a BME rektorját is (akinek jól állna a diliházi beutaló és egy kényszerzubbony is).

CoolKoon 2016.11.16. 09:11:05

@Hóhér az utolsó barátod: Ja, mert te meg vsz. az egyetemek elmúlt években történt simföléséről (és a BME-s botrányról) nem hallottál. Van ez így :P

Vén motoros 2016.11.16. 09:30:49

@pamutpamlag: Nehogy már az általános műveltség integráns részének tekintsd a Harry Pottert. Tudom, hogy sok gyerek a Harry Potter nélkül nemigen vált volna olvasóvá, de mindent a saját helyén kell kezelni. Azért az vicces, vagy méginkább szomorú, hogy egy egyetemi karokról, dékánról, rektorról szóló postban a Harry Potter legeyen az epitheton ornans, ill, a hivatkozási alap. Kezdem elhinnii, hogy van valós alapja a "büfé-könyvtár" minősítésű szakok, és az ilyen jellegű képzést nyújtó "egyetemek" bírálatának.

pamutpamlag 2016.11.16. 09:47:24

@Vén motoros:
Nem kell mellre szívni.
Neked is van véleményed (nem lehet érteni, és ez nem a te hibád), meg nekem is van (lehet érteni, és ha nem érted, akkor az inkább a te hibád, mint a posztolóé).
.
Amúgy biztos voltam abban, hogy az érveid közt lesz a Harry Pottert általános műveltségen kívüli esőnek tekinteni. Szíved joga, ahogyan nekem is azon belülinek tartani.
Ugyanakkor ha belegondolsz, az egyetemista kor közelében lévő emberek jó eséllyel olvashatták, ismerhetik a történetet. Amely történetben ráadásul hangsúlyos egy iskola élete, sőt, politikai szál és iskolák közti rivalizálás is megjelenik benne. Tehát nem olyan ördögtől való egy ilyen párhuzamot tartalmazó poszt, még ha te nem is érted, mert ezt a történetet éppenséggel nem olvastad. Szerencsére lehetséges más hírekből, cikkekből is tájékozódni.

Sólyom Tomi 2016.11.16. 10:46:37

Én nem olvastam a Harry Pottert (sőt, azt se tudtam, hogy az utalások a HP-re vonatkoznak), de a BME GTK-sztoriról szóló hírek alapján így is simán összeraktam, hogy miről van szó. A gond az, hogy ez azt jelenti, hogy ez a poszt semmi információt nem közöl, amit ne lehetne tudni, így aztán a HP-rajongók felé való kacsintáson kívül nem tudom, mi funkciója lehet.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.16. 11:07:16

@CoolKoon: sokat már nem foglalkoztam vele, mert ami fosztogatás folyik ebben az országban... Egyébként csak arra akartam célozni, hogy túl kusza lett a poszt.

gigabursch 2016.11.16. 11:44:19

@Hóhér az utolsó barátod:
Én csak a filmeket láttam, de nekem se világos a forgatókönyv...

Biztos bennünk van a hiba..., mert egy ilyen cikk csak nem lehet szar...

room_101 2016.11.16. 13:20:29

@gigabursch:
Jellemző.
Annak idején az Egri Csillagokat is csak filmen láttad, oszt' csodálkoztál a kettesen, amit a beszámolódra kaptál.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.16. 14:09:47

@Vén motoros: Ez a poszt a mai egyetemistáknak szól, akiknek könnyebb a Harry Pottert megérteni, mint vizsgára felkészülni vagy tanulás mellett dolgozni.

@CoolKoon: Az egyik tipikus büfészak, a kommunikáció a BME GTK-n is megtalálható :)

gigabursch 2016.11.16. 19:52:41

@room_101:
Jellemző.

Magadból indulsz ki és baromságot ugatsz.

Kb. másodikos koromban olvastam először, bár igaz ami igaz nem volt más és hosszú volt a nyaralás.
De egy élmény volt.

A HP-t meg elkezdtem olvasni, de meguntam.. Nem tartottam túl értékesnek, inkább csak egy túlhájpolt valaminek.

CoolKoon 2016.11.16. 20:19:27

@Étteremkritikus: Oké, akkor részben jogos a párhuzam :)

CoolKoon 2016.11.16. 20:26:32

@Hóhér az utolsó barátod: Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Egyszer állítólag Andrew Carnegie (egy amerikai iparmágnás) mondta azt, hogy "Elveheted a gyáraimat, a pénzemet, de hagyd meg az üzletkötőimet, és kevesebb mint két éven belül ugyanott leszek, ahol ma." Ezzel lényegében arra célzott, hogy a tudásnál, a szellemi tőkénél nincs fontosabb. Palkovics Barom László (a rektornak csúfolt ölebe segítségével) viszont ezzel a lépéssel gyakorlatilag ott rúgott bele a nemzetbe, ahol a legjobban fáj (és ahol a legsúlyosabb sérüléseket tudja okozni): a felsőoktatásban, Magyarország legszínvonalasabb műszaki egyetemén keresztül. Ezért is annyira undorító a dolog, hogy még az én (amúgy rendkívül magasan levő) ingerküszöbömet is áttörte a dolog.

Apadfaxa 2016.11.17. 00:19:25

@Étteremkritikus: Vannak valódi egyetemek ( pl.ELTE, SOTE) és van olyanamelyik MŰ .... ennyike

Apadfaxa 2016.11.17. 00:20:26

@CoolKoon: A rohadék palkovicsnak már a beszédmodorától előveszem a boxeremet....

gigabursch 2016.11.17. 07:58:51

@Apadfaxa:
Nem kívánok akadémiai vitát nyitni, de egy időben a Duna két partja közti különbséget aképpen jellemezték, hogy a Duna bal partján probléma keresést, a Duna jobb partján probléma megoldást tanítottak.

:-)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.17. 07:58:56

@CoolKoon: @Apadfaxa: Palkovics nem a BME-n tanított, mielőtt Kecskeméten vezette a műszaki egyetemet és államtitkár lett?

CoolKoon 2016.11.17. 11:05:11

@Étteremkritikus: Dede. Nem elég, hogy rohadék, még egy gerinctelen féreg is, aki szemmel láthatóan képes belerúgni a volt munkáltatójába csak azért, mert megteheti. Gondolom, volt valaki a GTK-n, akivel konfliktusa volt, ez pedig elég indok neki arra, hogy szétbarmolja gyakorlatilag az egész egyetemet (de minimum egy kart biztosan). Én meg a hülye fejemmel azt hittem, hogy ha már egy egyetemi docenst, meg rendes MTA-tagot tettek meg miniszternek, akkor legalább egy kicsit is értelmes lesz. Ehhez képest kiderült, hogy nemcsak hogy dilettáns (ami külön érthetetlen annak fényében, hogy a Kecskeméti Főiskolán gyakorlatilag ő szervezte meg a gépészképzést), de még rosszindulatú is (mindenki emlékszik arra, ahogy a tanárokat fenyegette a tüntetések kapcsán; ki tudja, mennyinek tette pokollá az életét/mennyit rúgatott ki csak azért, mert nem tetszett nekik az a rengeteg agyrém amit kitalált).

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.17. 18:30:21

Rendes MTA-tag, de csak egyetemi docens, nem tanár? Ez furcsa.
Amúgy a KLIK még a Rózsika kommunista agyszüleménye volt, ahhoz kivételesen nem volt köze.

CoolKoon 2016.11.17. 21:19:24

@Étteremkritikus: De, egyetemi tanárt akartam írni, csak véletlenül docenst írtam. Az pedig kissé gyenge kifogás, hogy a KLIK-et az ostoba Rózsika nevű kriptokommunista elődje gründolta, hiszen pont azért lett a Rózsika lapátra téve, mert mindenkinek tele volt a töke az egész KLIK-es rendszerrel. Ergo ez a Palkovics a legkisebb arcvesztés nélkül csinálhatott volna egy értelmes reformot (sőt, a KLIK megszüntetésével/kompetenciáinak a megnyirbálásával talán még szimpátiát is ébresztett volna a tanárok körében). De nem, ehelyett úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban/mintha nem egyetemi tanár, MTA-tag és úgy általában komoly oktatásügyi szakember lenne, hanem egy ostoba segédmunkás, akit azért neveztek ki gyárigazgatónak, mert ő volt az egész gyárban a legnagyobb kommunista (és közben a legsötétebb is egyben). Ezek után nem lennék meglepve, ha a Fideszes haverjain kívül mindenki mélységesen kiábrándult volna belőle, és sokan vsz. azt kívánják, hogy akkor lássák, amikor a hátuk közepét.
De persze ez senkit nem érdekel, mert a kormány kizárólag a legprimitívebb csőcseléknek fekszik le mindig (pl. a taxisoknak), az értelmiségnek sose (azokat elintézik annyival, hogy "úgyis liberálisok" meg "gyurcsány!!!"). Az oktatásügyi ámokfutást pedig egy ostoba francia-orosz szakos komcsi helyett egy olyannal folytatják, akit erre elvileg papír jogosít fel. Lehet, hogy nekem is kéne vennem egyet az ecserin.......doktorit is árulnak?

zsoci 2016.12.05. 06:14:51

Nem igaztán értettem, már korábban sem, hogy egy műszaki egyetemnek, miért is kell egy gazdasági kjar például? Tudom, hogy most a természettudományos karról van szó, de a képlet azonos. Az pedig ami az elmúlt 20 (nem 8!) évben a BME-n belül folyik, az egy vicc! Már nagyon régen nem a műszaki felsőoktatás csúcsa, csúnyán lemaradt....
süti beállítások módosítása