A BME Kommunikáció és médiatudomány szak blogja

#Konzervtelefon

Body Positivity: mozgalom vagy kibúvó?

2021. május 28. - KomMédia BME

A testpozitivitás jó pár éve felkapott témája a közösségi oldalaknak. Mégis mi az, amitől igazán izgalmas lehet ez a kezdeményezés és milyen árnyoldalai vannak? Kik és mit képviselnek, ami miatt ekkora visszhangja van a témának?

A közösségi média segítségével futótűzként terjedtek el a body positive (azaz testpozitív) gondolatok, amik így egyre több és több emberhez jutottak el. A szemlélet egyik legnagyobb lelőhelye az Instagram: rengeteg olyan influenszer van a platformon, aki kifejezetten sok, a témában releváns tartalmat oszt meg, vagy akár az egész fiókját eköré építi ki.

Az elsők egyike: Tess Holiday

A mozgalom egyik neves képviselője Tess Holliday, aki 2012-ben alapított Instagram fiókjával az egyik első olyan plus size modell volt, aki kiállt a testpozitív gondolatok mellett. 2015-ben ő került fel elsőként a People Magazine címlapjára, az amerikai 20-as ruhaméretet (ez az EU 48-50 méret megfelelője) meghaladó modellek közül. Mára már 2,1 millió követőt tudhat magának Instagramon, és saját ruhamárkát is alapított, amely kifejezetten a plus size méretekre lett szabva. Tess bátran vállalja önmagát úgy, ahogy van, és aktívan hirdeti a különbözőség elfogadását: legfőkképpen a női túlsúly normalizását, a teltebb idomok népszerűsítését képviseli.

th.png

(via)

Nemcsak a test a fontos

Természetesen nem egyedüli a témában, rajta kívül még számtalan olyan, sokak által követett influenszerrel találkozhatunk, akik a testpozitív irányzat elkötelezett tagjai. Mindenki kicsit magára formálja a mozgalom értékeit, és a saját problémáiról, a saját nyelvén, egyéni stílusában kommunikál a közönség felé. Például a híres énekesnő, Alicia Keys a természetes szépség fontosságára hívja fel a figyelmet: 2016-tól kezdve minden rendezvényen smink nélkül jelent meg.

Em Ford – angol influencer – felnőttként is pattanásokkal küzdött, amelynek elfogadásáról és kezeléséről számtalan online platformon (saját blogján, YouTube csatornáján, Instagram fiókjában) nyíltan kommunikált. Gigi Gorgeous az elfogadásra fókuszált: nemváltoztatását folyamatosan dokumentálta és kendőzetlenül osztotta meg az elmúlt években. A lista pedig szinte végtelen, rengeteg hozzájuk hasonló híresség állt már ki a nyilvánosság elé.

Egy kis történelem

Az ideálok felállításával szembemenő ellenvélemények nem újkeletűek: már a 19. század legvégén megjelentek olyan mozgalmak, amelyek az elvárt külső megjelenést kritizálták. Ezek a mozgalmak a feminista irányzatokkal karöltve nyertek térhódítást, ám akkor még kevés sikerrel. A ’60-as években Lew Louderback a „More people should be fat” (azaz „Több ember lehetne kövér”) néven megjelent esszéjében tér ki a „fat shaming” jelenségére, amely a nem megfelelő testalkattal rendelkező emberek nyilvános megalázását, kiközösítését jelentette. Az esszé megjelenése után megalakult a NAAFA (National Association to Advance Fat Acceptance) nevű szervezet, amely a túlsúlyos emberek kiközösítése ellen harcolt, valamint azért, hogy megváltoztassa a társadalom látásmódját az elhízás és az egészségre már káros túlsúly megkülönböztetésében.

Az igazi áttörés a ’90-es évek végén történt, amikor megalakult a The Body Positive nevű szervezet. Ez az alapítók szerint azért volt szükséges, mert olyan szabad közösséget akartak teremteni, ahol az emberek fellélegezhetnek a társadalomi nyomás alól a testüket érintő folyamatos kritikák tekintetében. Az azóta eltelt időben a közösségi médiának köszönhetően, a szervezet alapeszméi rengeteg emberhez eljutottak és még hangsúlyosabbá váltak. 2012 óta, az Instagram széles körű elterjedésével összefüggésben a testpozitivitás civil fórummá, aktivizmussá nőtte ki magát, melynek a képviselői erőteljesen kiállnak véleményük mellett. Testünk elfogadására bíztatnak, saját magunk szeretetére, és a magabiztosságra. A body positivity meghatározó témái közé tartozik a túlsúly, a testszőrzet, a menstruáció vagy a testi hibák normalizálása.

Mozgalom a mindennapokban

A közismert celebek és influenszerek hatására, és a mozgalom elterjedése miatt egyre többen kezdtek saját problémájukról, bizonytalanságukról megosztani információt. Hashtagek használatával (mint a #bodypositive vagy a #selflove) könnyen rátalálhatunk a testpozitív tartalmakra, aminek számtalan megjelenési formája lehet. Blogposztokkal, Facebookon és Instagramon megjelenő képek és videók millióival találkozhatunk, amit gyakorlatilag bárki posztolhat, aki azonosulni tud a mozgalom által képviselt értékekkel. Számtalan olyan esetet lehet látni, ahol hétköznapi emberek saját példájukon keresztül mutatják meg, hogy számukra mit is jelent a testpozitív hozzáállás. Személyes képek, bejegyzések sora található meg, ahol emberek a legnagyobb félelmeik, rejtegetett külső tulajdonságaik megmutatásával állnak ki a túlontúl idealizált testképek ellen.

kep1_1.png

A body positivity kritikus szemmel

A posztokban, és az azokat közzétevő emberekben egy közös dolgot figyelhetünk meg: leginkább nőket láthatunk body positive tartalmakkal megjelenni, amelyek sok esetben kifejezetten női témákra lettek szabva, erősen elhanyagolva a férfiakat. Őket vajon nem foglalkoztatja annyira a téma?

A Bradley Egyetem által összegyűjtött kutatások alapján, a válasz az, hogy nagyon is érdekli őket a saját kinézetük. A férfiak testképének megítélése is ugyanannyira fontos és sokakat foglalkoztató kérdés, mint a nők esetében. Ők is ugyanannyira ki vannak téve a média és a társadalom adta véleményeknek, hatásoknak, melyek együttesen alakítják az ideális férfiképet. Esetükben problémát okozhat a kopaszodás, a túlsúly, az edzett/atletikus test hiánya vagy a férfiasságot megtestesítő külső jegyek (mint a jó kiállás, átlag feletti testmagasság, erő) több-kevesebb hiánya. Dr. Ben Barry, a torontói Ryerson Egyetem professzora szerint a férfiak nem komfortosak olyan szituációkban, ahol saját kinézetükről kell beszámolniuk. A nyugati kultúrkör felfogásában értelmezett maszkulinitásba nem fér bele a mozgalom adta kitárulkozás, mert nőiességet áraszt és sérülékenynek mutatja be a férfiakat. Sok férfi ego pedig nem kockáztathatja meg, hogy kinevessék vagy megkérdőjelezzék. 

man.png

(via)

A méret nem számít?

A mozgalommal kapcsolatos másik probléma, melyre sokan felhívják a figyelmet, hogy esetenként túl elfogadók az emberek magukkal szemben. A túlsúly normalizálása mellett nem veszik észre annak veszélyes, olykor egészségkárosító következményeit. A „health at any size” (azaz „egészség bármely méret mellett”), és ehhez hasonló sugalmazások arra késztethetik az embereket, hogy ne foglalkozzanak a testsúlyukkal, hiszen úgysem ez a mérvadó. Az ellenvélemény alapja pedig nem áll távol a valóságtól: az elhízást a 21. század egyik népbetegségének tartják, amely hozzájárulhat a szív-és érrendszeri megbetegedésekhez, a 2-es típusú cukorbetegség, az asztma és egyes rákbetegségek kialakulásához. A bírálók szerint a kövérség és a túlsúly nem egy testalkat, mint ahogy a mozgalom képviselői sokszor beállítják, hanem a helytelen, mozgásszegény életmód, vagy valamilyen a háttérben meghúzódó betegség következménye.

Egy másik negatívum, a közösségi médiában megjelenő tengernyi testpozitív tartalommal köthető össze. A megnövekedett információáradat következtében sokszor átalakul az üzenet, az emberek félreértik annak tartalmát és már helytelenül adják tovább másoknak. Felszínesen értik csak, ezzel félreinformálják a többieket, további félreértést és bizonytalanságot generálva. A sokak által követett influenszerek esetén ez igazán nagy baj is lehet, hiszen egy-egy véleményvezérnek tartott szereplő akár milliókat is befolyásolhat. Ezen a ponton nem árt megjegyezni azt sem, hogy egyesek szerint a body positivity térnyerését is egyre inkább csak üzleti érdekek motiválják. A társadalom szélére rekedt emberek megszólítására ugyanis kifejezetten jól használható a mozgalom marketingkampányok és influenszerek segítségével. Nagyon jól célozható célcsoportot jelentenek, akiknek ugyanúgy eladhatók az egyes termékek, csak testpozitív köntösbe bújtatva. Plus-size modellek, sminktelen arcok, néhány testi hiba és már kész is a hirdetés.

A bejegyzés szerzője Nagy Fruzsina, a BME KomMédia mesterszakos hallgatója. 

konzerv_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervtelefon.blog.hu/api/trackback/id/tr9016527548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2021.05.29. 13:23:20

@midnight coder: Viszont az összes eddig mocska eltűnik. Egy csomó melója kárba vész.

midnight coder 2021.05.29. 13:23:30

@mіdnight coder: "Orbán szabotálta el a reformját, és azóta se csinálta meg "

Akkor olvasd légyszíves végig a két hozzászólással késõbbi válaszomat is!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:23:44

@midnight coder:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669266

az egy idióta elmebeteg dolog, hogy 10 év utáén még mindig azzal jössz, hogy Gyurcsányék alatt nem volt jó az egészségügy, meg az ő reformjuk nem volt jó. ha 10 év alatt Orbán nem tudott semmit sem elérni, akkor mikorra várod a javulást Orbántól, te agyalágyult, majd ha már beledöglesz orbán egészségügyébe, te elmebeteg mongolFidióta?! hogy a faxszomba lehjet egy ember olyan sötlét, mint te?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:24:17

@midnight coder:

@midnight coder: nem érdekel senkit, hogy te mit nem látsz, te egy idióta, vak selejt vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYESÉGEIDDEL TOVÁBB?!

lac1 2021.05.29. 13:24:50

@pincébezuhanási tudományok doktora:

Ezen most mit kéne néznem?

De az optikai selejtek öntudatra építése tényleg büntetendő cselekedetnek kéne lennie. Az, hogy zsírdisznóvá zabálta magát, az egy dolog, de hogy fehérneműben rombolja a környezetét, az már égbekiáltó BTK.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:24:50

@midnight coder:

parpercpolitika.blog.hu/2021/05/01/vakcinakupec?full_commentlist=1#c40203296

sajnálom, hogy műveletlen fasz vagy. ilyenek a mongolFidióták, tanulatlan, idióta, sötét népség, aki nem tud még a holokausztról sem.
egyébként konkrétan nem írtam olyat, hogy "kivégeztetett".

midnight coder 2021.05.29. 13:25:02

@pincébezuhanási tudományok doktora: Ez a csávó nem így mûkódik. Neki van egy scriptje amivel folyamatosan küldi be a hülyeségeit tetszõleges nicken. Neki errõl szól az élete.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:25:24

@midnight coder:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669266

az egy idióta elmebeteg dolog, hogy 10 év utáén még mindig azzal jössz, hogy Gyurcsányék alatt nem volt jó az egészségügy, meg az ő reformjuk nem volt jó. ha 10 év alatt Orbán nem tudott semmit sem elérni, akkor mikorra várod a javulást Orbántól, te agyalágyult, majd ha már beledöglesz orbán egészségügyébe, te elmebeteg mongolFidióta?! hogy a faxszomba lehjet egy ember olyan sötlét, mint te?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:25:56

@midnight coder:

@midnightcoder2:

van valami statisztikád, hogy mondjuk ma egy átlag francia jobb házban lakik mint 30 éve ?"

van, megkaptad párszor, nem fogtad fel, ezért fogod még megkapni sok tucatszor, mert ahhoz is elmebeteg vagy, hogy felfogd, amikor statisztikával cáfollak, te elmebeteg idióta!

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve (német, nem francia, de ez nyilván erlég erős bizonyíték a te böfögésedhez képest):

cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfläche-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

midnight coder 2021.05.29. 13:26:15

@mіdnight coder: "sajnálom, hogy műveletlen fasz vagy. ilyenek a mongolFidióták, tanulatlan, idióta, sötét népség, aki nem tud még a holokausztról sem."

Matyika, erre is válaszoltam már egyszer. Frissíthetnéd a scriptedet egy kicsit.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:26:29

@midnight coder: fegyvertelen.blog.hu/2021/05/25/elfogadhato_hogy_a_mi_penzunkbol_keszitik_a_propagandat?full_commentlist=1#c40673774

amikor az elmebeteg, pszichopata mongolFidióta náci előadja, hogy szerinte Magyarországnak az a jó, ha a legidiótább gázszerelő lop el minden pénzt. mert ugye a gázszerelő és társai ezt a pénzt mire veri el? horvát focicsapatra, villára, máltai jachtra, dubaiozásra, Párizsba, Milánóba, Malagára repülget, az Adrián meg kokóznak és kurváznak.

az elmebeteg mongolFidióta azt hiszi, hogy ettől fog Magyarország felvirágozni. ettől a középkori hűbérrendszerről, amikor a Döbrögik az ország leghülyébbjei közül kerülnek ki. ha ez így volna, miért nem törvényesítjük mindjárt a betörést és lopást? meg a kocsitolvajlást is. ugyanaz. a mongolFidióta ennyit nem fog fel, mert genetikai selejt.

ennyit tud a mongolFidióta selejt.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:27:35

@midnight coder:

parpercpolitika.blog.hu/2021/05/01/vakcinakupec?full_commentlist=1#c40203296

sajnálom, hogy műveletlen fasz vagy. ilyenek a mongolFidióták, tanulatlan, idióta, sötét népség, aki nem tud még a holokausztról sem.
egyébként konkrétan nem írtam olyat, hogy "kivégeztetett".

midnight coder 2021.05.29. 13:27:36

@mіdnight coder: "itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve"
Szintén zenész. Vagy olvasd el a válaszokat is, vagy dugd fel a seggedbe a számítógépedet a kis hülyes scripteddel együtt Istennek barma!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:28:08

@midnight coder:

demieeert.blog.hu/2021/05/19/de_miert_arulja_el_az_ellenzek_a_kormanynal_is_aljasabban_a_zold_szavazoit?full_commentlist=1#c40658704

Én, veled ellentétben nem azzal akarok érvelni, hogy milyen pötty van a fejedben, hanem tényekkel.

A magyar szélenergia kapcsán elterjedt nézet az, hogy az adottságaink rosszabbak, mint a német adottságok. A valóság az, hogy bár az Északi-tengerrel nem tudunk versenyezni, de a szárazföldi széltermelésben az adottságaink nyugaton elérik a németekét. És a német széláram nagy része a bevett nézettel szemben nem tengeri, hanem szárazföldi. A tengeri egy ötöd sincs. Németországban szárazföldön is észak jobb, mint dél. Magyarországon nyugat jobb, mint kelet.

Hasonlítsuk ezt össze az épített szélerőművek térképével!

Világos, hogy Dél-Németországban, amely nem rendelkezik jobb tulajdonságokkal, mint a Dunántúl, sokkal több szélerőmű van. És nem a németek a hülyék, hanem Orbánék, hogy ezt lekorlátozták.

A két térképet itt láthatod:

ertelemblog.wordpress.com/2019/02/16/miert-lesz-csod-paks-ii/

Azért vagy atombuzi, amiért Fideszes: idióta vagy, sötét vagy, tudatlan vagy. A magyar társadalom selejtje vagy. Akárcsak a többi.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2021.05.29. 13:28:11

@midnight coder: De a scriptet működtetni kell, új és új szövegeket írni hozzá. De te tudod! Én simán kinyiffantattam a nickjeit ha lehetett. Az a melója mind ment a szemétbe.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:28:41

@midnight coder:

"az autója miben jobb ?"

parpercpolitika.blog.hu/2020/07/01/politika-e_kaleta/full_commentlist/1#c38660576

gyorsabb
kevesebbet fogyaszt
több multimédia van benne
gps van benne
ADAS van benne, most már autopilot jön
biztonságosabb

töménytelen mennyiségű látványos videó van arról, hogy mennyivel jobbak a mai autók a 30 évvel ezelőttieknek

youtu.be/TikJC0x65X0

fingod nincs a világról, sötét vagy, elmebeteg vagy. selejt vagy. egy dolog biztosan nem javul 30 éve, és ez a te intelligenciád. te semmiből nem tanulsz, te ugyanolyan elmebeteg vagy, mint 30 éve

Testes Antal 2021.05.29. 13:30:24

@mіdnight coder: test test ellen, midnight coder midnight coder ellen. Ketrecharc indul! Aki közületek a kedves midnight coder, az ne vegye magára, aki a beszolós, az nem rendelkezik más brand-del, mint ezzel.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:30:52

@midnight coder:

parpercpolitika.blog.hu/2021/05/01/vakcinakupec/full_commentlist/1#c40203302

"Ennek a meccsnek a legoptimálisabb esetben is max. a közepén tartunk. "

Orbán nagyon elbaszta, de én remélem, hogy nem fog még 26 ezer ember (ez volt az állás, amikor ezt írtad) meghalni miatta. te meg úgy látszik, ennek szurkolsz. mert egy pszichopata, mongol-Fidióta fasz vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:31:25

@midnight coder:

"Te azt mondtad, bevitték a másként gondolkodókat. Ez magyarul azt jelenti minden másképp gondolkodót bevittek"

itt írtad:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543852

valójában én ezt írtam:

"bevittek másként gondolkodókat"

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543548

és ez kurvára nem azt jelenti.

ennyit tud egy mongolFidióta selejt. de meg se nézi, mielőtt rágalmaz a kis köcsög, gondolkodás, ellenőrzés nélkül vágja a nagy ostobaságokat.

ennyit tudnak a mongolFidióták. selejtek, elmebetegek, ők a magyar selejt.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:36:48

@midnight coder:

@midnight coder: nem érdekel senkit, hogy te mit nem látsz, te egy idióta, vak selejt vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYESÉGEIDDEL TOVÁBB?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 13:37:21

@midnight coder:

@midnightcoder2: "A kínaiak meg úgy állították meg, hogy lényegében egy embert sem teszteltek."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38372946

megint csak azt látjuk, hogy a Fidióta a jó édes kurva anyját is letagadja.

itt 320 ezer szerepel, de csak Guangdongban. Magyarország ezt most, több, mint 1 hónappal később kezdi utolérni.

www.businessinsider.com/coronavirus-testing-covid-19-tests-per-capita-chart-us-behind-2020-3

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 14:37:02

@Örömhernyó: leírom, hogy te is értsd: nem. Mexikó. Kiirtották a spanyolokat? Dél-Afrika. Kiirtották a fehéreket? India. Kiirtották az angolokat? Önállósodásuk nem a II. Világháborúhoz kötődik.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:37:10

@midnight coder:

menekultek.blog.hu/2021/05/24/kozel_ezer_ausztraliaban_menedekjogot_kerot_fogadott_be_az_usa?full_commentlist=1#c40673340

téged kellene visszatoloncolni Szibériába, ahonnan jöttél, te kis náci selejt! Szépen megismernéd a tundrát, ahonnan származol, és ahonnan vett állati viselkedést még nem sikerült leküzdened. Bár a rénszarvas-vadász a tundrán, az hozzád képest atomfizikus.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:37:42

@midnight coder:

menekultek.blog.hu/2021/05/24/kozel_ezer_ausztraliaban_menedekjogot_kerot_fogadott_be_az_usa?full_commentlist=1#c40673340

téged kellene visszatoloncolni Szibériába, ahonnan jöttél, te kis náci selejt! Szépen megismernéd a tundrát, ahonnan származol, és ahonnan vett állati viselkedést még nem sikerült leküzdened. Bár a rénszarvas-vadász a tundrán, az hozzád képest atomfizikus.

Örömhernyó 2021.05.29. 14:51:53

@Igazamvanvagyigazamvan?: A gyarmatok utolsó nagy függetlenedési hulláma igenis a második világháborúban meggyengülő Franciaország, Egyesült Királyság, Hollandia miatt volt. Most idehánytad Mexikót meg Dél-Afrikát, utóbbi 1961-ig brit gyarmat volt. Érted? Második vh utánig gyarmat volt. India? Indonézia, Vietnam, Laosz, Kambodzsa (Francia Indokína), Malajzia? Úgy nagyjából egész Afrika? Van még kérdés? Leülhetsz, egyes.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:52:03

@midnight coder:

menekultek.blog.hu/2021/05/24/kozel_ezer_ausztraliaban_menedekjogot_kerot_fogadott_be_az_usa?full_commentlist=1#c40673340

téged kellene visszatoloncolni Szibériába, ahonnan jöttél, te kis náci selejt! Szépen megismernéd a tundrát, ahonnan származol, és ahonnan vett állati viselkedést még nem sikerült leküzdened. Bár a rénszarvas-vadász a tundrán, az hozzád képest atomfizikus.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:52:36

@midnight coder:

@midnight coder: nem érdekel senkit, hogy te mit nem látsz, te egy idióta, vak selejt vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYESÉGEIDDEL TOVÁBB?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:53:08

@midnight coder:

parpercpolitika.blog.hu/2021/05/01/vakcinakupec/full_commentlist/1#c40203302

"Ennek a meccsnek a legoptimálisabb esetben is max. a közepén tartunk. "

Orbán nagyon elbaszta, de én remélem, hogy nem fog még 26 ezer ember (ez volt az állás, amikor ezt írtad) meghalni miatta. te meg úgy látszik, ennek szurkolsz. mert egy pszichopata, mongol-Fidióta fasz vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 14:55:17

@Örömhernyó: Argentína, Peru, Bolívia, stb. már az 1800-as évek elején elzavarta a spanyolokat. Nem, nem irtották ki a népességet, kreoloknak hívják a leszármazottaikat. Hogy Floridáról ne is beszéljünk...

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:55:49

@midnight coder: fegyvertelen.blog.hu/2021/05/25/elfogadhato_hogy_a_mi_penzunkbol_keszitik_a_propagandat?full_commentlist=1#c40673774

amikor az elmebeteg, pszichopata mongolFidióta náci előadja, hogy szerinte Magyarországnak az a jó, ha a legidiótább gázszerelő lop el minden pénzt. mert ugye a gázszerelő és társai ezt a pénzt mire veri el? horvát focicsapatra, villára, máltai jachtra, dubaiozásra, Párizsba, Milánóba, Malagára repülget, az Adrián meg kokóznak és kurváznak.

az elmebeteg mongolFidióta azt hiszi, hogy ettől fog Magyarország felvirágozni. ettől a középkori hűbérrendszerről, amikor a Döbrögik az ország leghülyébbjei közül kerülnek ki. ha ez így volna, miért nem törvényesítjük mindjárt a betörést és lopást? meg a kocsitolvajlást is. ugyanaz. a mongolFidióta ennyit nem fog fel, mert genetikai selejt.

ennyit tud a mongolFidióta selejt.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:56:22

@midnight coder: fegyvertelen.blog.hu/2021/05/25/elfogadhato_hogy_a_mi_penzunkbol_keszitik_a_propagandat?full_commentlist=1#c40673774

amikor az elmebeteg, pszichopata mongolFidióta náci előadja, hogy szerinte Magyarországnak az a jó, ha a legidiótább gázszerelő lop el minden pénzt. mert ugye a gázszerelő és társai ezt a pénzt mire veri el? horvát focicsapatra, villára, máltai jachtra, dubaiozásra, Párizsba, Milánóba, Malagára repülget, az Adrián meg kokóznak és kurváznak.

az elmebeteg mongolFidióta azt hiszi, hogy ettől fog Magyarország felvirágozni. ettől a középkori hűbérrendszerről, amikor a Döbrögik az ország leghülyébbjei közül kerülnek ki. ha ez így volna, miért nem törvényesítjük mindjárt a betörést és lopást? meg a kocsitolvajlást is. ugyanaz. a mongolFidióta ennyit nem fog fel, mert genetikai selejt.

ennyit tud a mongolFidióta selejt.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:57:59

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

Sadist 2021.05.29. 14:59:25

Brendel Mátyás pedofil.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 14:59:35

@Örömhernyó: Nem, nem gyarmat volt, idióta!
De a téma szempontjából mindegy is, mert egyértelmű, hogy a gyarmati rendszer felbomlása nem a hazai lakosság nyomására történt.
Tehát, amikor leírtad, hogy a meggyengült gyarmattartók elvesztették hatalmukat, meg is cáfoltad önmagad.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 14:59:36

@midnight coder:

parpercpolitika.blog.hu/2021/05/01/vakcinakupec?full_commentlist=1#c40203296

sajnálom, hogy műveletlen fasz vagy. ilyenek a mongolFidióták, tanulatlan, idióta, sötét népség, aki nem tud még a holokausztról sem.
egyébként konkrétan nem írtam olyat, hogy "kivégeztetett".

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:00:41

@midnight coder:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669266

az egy idióta elmebeteg dolog, hogy 10 év utáén még mindig azzal jössz, hogy Gyurcsányék alatt nem volt jó az egészségügy, meg az ő reformjuk nem volt jó. ha 10 év alatt Orbán nem tudott semmit sem elérni, akkor mikorra várod a javulást Orbántól, te agyalágyult, majd ha már beledöglesz orbán egészségügyébe, te elmebeteg mongolFidióta?! hogy a faxszomba lehjet egy ember olyan sötlét, mint te?!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 15:04:11

@Örömhernyó: "1910-ben Fokföld, Transvaal, Oranje és Natal brit koronagyarmatok egyesítésével – domíniumként – megalapították a Dél-afrikai Uniót, amelynek államfője az aktuális brit uralkodó, akit az országban főkormányzó (Governor-General of South Africa) képviselt, első miniszterelnöke pedig Louis Botha tábornok lett. 1914-ben búr felkelők létrehoztak egy átmeneti dél-afrikai búr köztársaságot, de ezt a britek és helyi támogatóik néhány hónapon belül szétverték. A Dél-afrikai Unió 1926-tól a Brit Nemzetközösség tagja volt, perszonálunióban Nagy-Britanniával"

Látod, tudatlan barátom. A legrosszabb, amikor a butaság határozottsággal társul. Elrettentő példának itt vagy te.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:04:27

@midnight coder:

@midnightcoder2:

van valami statisztikád, hogy mondjuk ma egy átlag francia jobb házban lakik mint 30 éve ?"

van, megkaptad párszor, nem fogtad fel, ezért fogod még megkapni sok tucatszor, mert ahhoz is elmebeteg vagy, hogy felfogd, amikor statisztikával cáfollak, te elmebeteg idióta!

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve (német, nem francia, de ez nyilván erlég erős bizonyíték a te böfögésedhez képest):

cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfläche-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:04:59

@Muhammad Balfas:
euculti.blog.hu/2021/04/26/teraszozas_a_szolidaritas_szembe_kopese?full_commentlist=1#c40185952
Azt már tisztáztuk, hogy Petri hülyeséget mondott. Ami az IQ-ját is minősíti. Az egy másik kérdés, hogy neked milyen rasszista előítéleteid vannak a menekültekről. A valóság az, hogy a menekült is találhat állást, lehet foglalkoztatni, szerződéssel, még hasznosabb is, mint egy focikapus edző, aki végül is kézzelfogható hasznot nem hoz a társadalomnak. Szemetet a focisták vagy koncert-látogatók, de saját tapasztalatom, hogy maraton futók egy csomót hagynak hátra. A menekültek közül meg sokan éppen szemétválogatóban dolgoznak. Úgyhogy a rasszosta pofádat befogod, te kis náci selejt!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:09:16

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:11:56

@mіdnight coder: Brendel, te lépten-nyomon exponálod magad. Névvel, arccal, aztán azonos stílusban lopott nickek mögé bújva, ezzel megtévesztve, lejáratva másokat, akiktől a nicket loptad.
Te vagy az egyik oka annak, hogy a jelenlegi kormány nem bír kétharmadnál kevesebbet nyerni. Az őskomcsik lassan kihalnak, luxusnyugdíjba vonulnak, de Gyurcsány és a te fajtád átvettétek a stafétát.
Nekem mindegy, nekem van élet Magyarországon kívül is. Te meg elrettentő példaként tombolsz. Miért is? Ennyi szabadidőd van?

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:11:57

@midnight coder:

"a mai német nem él jobban mint a 30 évvel ezelõtti, nincs nagyobb háza, jobb autója, és fõleg nem dolgozik lényegesebben kevesebbet a pénzéért"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38577126

1) te ezekben definiálod a jólétet. megmondanád, hogy ezek közül melyiket köszönhetik Hitlernek, melyiknek van köze a V2-höz, te kis náci köcsög?!

2) itt egy német GPD per capita PPP 30 évre visszamenőleg.

tradingeconomics.com/germany/gdp-per-capita-ppp

azóta az átlag német 50%-kal többet termel vásárlóértéken

itt a vásárlói költések összege, ez is nőtt vagy 33%-kal

tradingeconomics.com/germany/consumer-spending

a munkaidő éves több, mint 1500-ról 1400 alá csökkent, kb 200 órával:

www.boeckler.de/pdf/p_wsi_report_19_2014.pdf

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve:

https://cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfläche-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

kisebb fejlődés, de rövidebb idő alatt. meg itt mégse várható többszöröződés.

tehát megint csak az derült ki, hogy annyira kurvára fingod nincs a világról, hogy félelmetes. mi a fasznak kommentelsz, ha csak azt bizonyítod újra és újra, hogy világ hülyéje vagy?!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 15:12:03

@Örömhernyó: India: 1946 -ban önálló. Az angol nép politikai nyomására????
Mert holokauszt? Avagy az indiai függetlenségi mozgalmak miatt? Mondjuk Gandi neve mondhatna valamit neked is.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:12:29

@midnight coder:

@midnightcoder2: "A kínaiak meg úgy állították meg, hogy lényegében egy embert sem teszteltek."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38372946

megint csak azt látjuk, hogy a Fidióta a jó édes kurva anyját is letagadja.

itt 320 ezer szerepel, de csak Guangdongban. Magyarország ezt most, több, mint 1 hónappal később kezdi utolérni.

www.businessinsider.com/coronavirus-testing-covid-19-tests-per-capita-chart-us-behind-2020-3

Örömhernyó 2021.05.29. 15:17:49

@Igazamvanvagyigazamvan?: Gandhi nevét legalább tudnod kellene leírni. Szégyen a műveletlenséged.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:17:52

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:18:25

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:18:58

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:19:17

@mіdnight coder: Brendel, húzzál vissza Gyurcsány végbelébe. Ha így folytatod, lesz még a fideszkének ¾-e is.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:19:30

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:20:03

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:20:36

@midnight coder:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669266

az egy idióta elmebeteg dolog, hogy 10 év utáén még mindig azzal jössz, hogy Gyurcsányék alatt nem volt jó az egészségügy, meg az ő reformjuk nem volt jó. ha 10 év alatt Orbán nem tudott semmit sem elérni, akkor mikorra várod a javulást Orbántól, te agyalágyult, majd ha már beledöglesz orbán egészségügyébe, te elmebeteg mongolFidióta?! hogy a faxszomba lehjet egy ember olyan sötlét, mint te?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:22:13

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

Örömhernyó 2021.05.29. 15:24:39

@mіdnight coder: Magadat közíróként is meghatároztad. Ez áll a neved mellett. Tehát közszereplő vagy. Szégyen, hogy közszereplőként mások nickjét lopod. Ez jellemző a fajtádra. Legalább egy nemlopott nicket illene létehoznod. A stílusodról úgyis felismernek azonnal. De legalább nem kerül a neved mellé a sunyi nicktolvaj jelző.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:24:55

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:25:28

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:26:00

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

Örömhernyó 2021.05.29. 15:27:27

@mіdnight coder: Aki közéleti szereplést vállal, az közéleti szereplő. Te az vagy Matyika. Sokszor exponáltad magad közéleti kérdésekben.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:27:37

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:28:41

@midnight coder:

Tegyük fel, hogy Bence megbetegszik, lázas, és a koronavírusra utaló tünetei vannak. Az orvos ebben az esetben valószínűleg előírja neki a tesztet. Még Magyarországon is. Miért? A legfontosabb ok az, hogy hasznos tudni azt, hogy Bence koronavírusos-e, vagy nem, méghozzá nemcsak a járvány miatt, hanem Bence élete miatt. Ha ugyanis Bence nem koronavírusos, hanem influenzás, azt valószínűleg túléli. Influenza miatt nem kell kórházba vinni. Ha ellenben koronavírusos, akkor súlyosabb tünetekkel már kórházba kell vinni, és Bence élete múlhat ezen. Tehát ebben az esetben könnyen meglehet, hogy igenis, a teszt közvetlenül Bence életét menti meg. Ebben azt gondolom, hogy még a Fidesz és a kormány sem vitázna velem, még ők is egyetértenek azzal, hogy Bencét tesztelni kell.
Na, most tegyük fel, hogy Bence tesztje pozitív. És a második is, és Bence tényleg koronavírusos. Mi van ezek után? A buta Bence mondhatja azt, hogy semmi, karanténba megy, ha nem lesz nagyon súlyosan rosszul, akkor ennyivel el van intézve a dolog, nem találkozik senkivel, ajtó alatt tolják be neki a pizzát 2 hétig. Nehéz lesz teljesen betartani ezt, de most nem ez a kérdés, Bencét tesztelték, és hasznos volt, megbeszéltük.
Csakhogy Bence találkozott 123 emberrel, mielőtt karanténba került. Velük mi legyen? A Fideszesek, a kormány, hajlik rá, és a magyar gyakorlat sokszor ez volt, sajnos olvastuk a hírekben, hogy a kontaktus-kutatás Orbanisztánban igen gyenge. Ha ezt a 123 embert fel sem kutatják, akkor az igen nagy baj, hiszen Bence közülük könnyen megfertőződhetett párat. és ugye, bár ezt már nem lehet visszacsinálni, de nem mindegy, hogy abból a 123 emberből az a mondjuk 5, aki elkapta a fertőzést, karanténba kerül, vagy tovább terjeszt. teszt nélkül pedig nem tudjuk, hogy ki az az 5 ember.
Jól van, mondja akkor a hülye Fideszes, alkalmazzunk teszt nélküli, radikális megoldást! Menjen mind a 123 ember karanténba! No, de ha mind karanténba megy, és nem tesztelik őket, akkor a 123 emberből nagyon soknak ez komoly kiesés lesz a munkából, az életből, különösen azoknak, akik nem tudnak home office-ban dolgozni.
No, de ráadásul az a 123 ember is találkozott egyenként mondjuk 101 emberrel (nekik kevesebb idejük volt Bence után másokkal találkozni), mielőtt karanténba küldtük őket. Velük mi legyen? Először is, jegyezzük, meg, hogy ha teszteltünk, akkor csak 5 x 101 emberről van szó, ha nem teszteltünk, akkor 123 x 101 emberről. De mindkét esetben kérdés, hogy velük mi legyen?
Ugyanaz a dilemma: ha nem teszteljük őket, akkor vagy senki nem megy karanténba, ami azt jelenti, hogy egyesek tovább fertőznek, vagy mindenki karanténba megy, ami még több kiesés a munkából, végül is a magyar gazdaságból.
Ha mindezt tovább visszük, akkor tesztelés nélkül igen hamar vagy mindenkinek karanténba kell menni, amitől a magyar gazdaság nyilván összeroppan.
Vagy pedig olyan emberek ezrei, tízezrei, esetleg százezrei fertőznek tovább, akiknél egyébként kontaktus-kutatással és teszteléssel meg lehetett volna akadályozni, hogy legalábbis a megtalálásuk után tovább fertőzzenek. Ez pedig igen súlyos mulasztás a járvány elleni küzdelemben.
Teszteléssel ugye az van, hogy le kellett tesztelni Bencét, utána 123 embert, utána 5 x 121 embert, és a láncok előbb-utóbb véget érnek, és leteszteltünk mindenkit, és nem kellett olyan sok embert karanténba küldeni, mégis igen sok továbbfertőzést megakadályoztunk. Teljesen egyértelmű a haszon: kevesebb karantén, de hatékony karantén. Ennyi a tesztelés kulcsa: lehetővé teszi a karanténok hatékony elrendelését. Hatékony a gazdaság szempontjából is, mert kevesebb kell, de a járvány szempontjából is, mert azok kerülnek karanténba, akiknek kell, és csak azok.
Ezentúl vannak olyan emberek, akiket azért érdemes tesztelni, mert veszélyes zónából jöttek. Érdekes módon ezt még a hülye Fideszesek is belátják. De szerintem bizonyos foglalkozás szerint is kellene tömegesen tesztelni az embereket, mert például az, hogy egy tanár diákok tucatjaival találkozik naponta, az legalább olyan kockázatot jelent, mint ha valaki egy a járvány által nagyon súlyosan érintett országból jön. Lassan Magyarország már egyébként is a legsúlyosabb kategóriába kerül, így a külföldről jövők egyre kevésbé jelentenek plusz kockázatot. De természetesen minél több ember tesztelése mindig hozzájárulhat a járvány elleni küzdelemhez. Az emberek teljesen véletlenszerű tesztelése is hozzájárulhatna, de ez olyan messze van a Fideszesek felfogásától, képességeitől, akaratától, mint Makó Jeruzsálemtől.

ertelemblog.wordpress.com/2020/09/11/miert-fontos-tesztelni-magyarazat-fideszes-hulyeknek/

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 15:31:52

@Örömhernyó: "közéleti szereplő vagy közszereplő fogalmát – bírói joggyakorlati előzmények után - az ügynöktörvény[4] vezette be a magyar jogba. Ezek szerint közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította"

Látod, már megint...

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:32:24

@Muhammad Balfas:
euculti.blog.hu/2021/04/26/teraszozas_a_szolidaritas_szembe_kopese?full_commentlist=1#c40185952
Azt már tisztáztuk, hogy Petri hülyeséget mondott. Ami az IQ-ját is minősíti. Az egy másik kérdés, hogy neked milyen rasszista előítéleteid vannak a menekültekről. A valóság az, hogy a menekült is találhat állást, lehet foglalkoztatni, szerződéssel, még hasznosabb is, mint egy focikapus edző, aki végül is kézzelfogható hasznot nem hoz a társadalomnak. Szemetet a focisták vagy koncert-látogatók, de saját tapasztalatom, hogy maraton futók egy csomót hagynak hátra. A menekültek közül meg sokan éppen szemétválogatóban dolgoznak. Úgyhogy a rasszosta pofádat befogod, te kis náci selejt!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:32:57

@midnight coder:

@midnightcoder2: "A kínaiak meg úgy állították meg, hogy lényegében egy embert sem teszteltek."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38372946

megint csak azt látjuk, hogy a Fidióta a jó édes kurva anyját is letagadja.

itt 320 ezer szerepel, de csak Guangdongban. Magyarország ezt most, több, mint 1 hónappal később kezdi utolérni.

www.businessinsider.com/coronavirus-testing-covid-19-tests-per-capita-chart-us-behind-2020-3

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:33:30

@midnight coder:

@midnightcoder2:

van valami statisztikád, hogy mondjuk ma egy átlag francia jobb házban lakik mint 30 éve ?"

van, megkaptad párszor, nem fogtad fel, ezért fogod még megkapni sok tucatszor, mert ahhoz is elmebeteg vagy, hogy felfogd, amikor statisztikával cáfollak, te elmebeteg idióta!

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve (német, nem francia, de ez nyilván erlég erős bizonyíték a te böfögésedhez képest):

cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfläche-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 15:34:19

@Örömhernyó: "közíró [z-í] főnév (választékos)

Politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író, főleg újságíró; publicista"

A két fogalom nem fedi egymást. Sűrű ez a faszerdô. Te meg csak rohangálsz...

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:34:35

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:35:08

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:36:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: "aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította"

Te nem ezt csinálod? De. Leülhetsz, egyes.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:36:12

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:37:50

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:41:04

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

Örömhernyó 2021.05.29. 15:44:56

@Igazamvanvagyigazamvan?: "a közszereplői minőség megállapítása mindig egyedi mérlegelés kérdése.
Jellemzően nem az a meghatározó, hogy az érintettnek mi a státusza, hanem, hogy a közügyeket érintő nyilvános vitában önkéntes elhatározása folytán vált-e a közélet alakítójává."

Tehát te Brendel Matyika közéleti szereplő vagy már hosszú évek óta, mert neveddel vállalva, önként kezdtél bele közügyekről szájalni. A közéletet alakítod (hozod a szavazatokat Orbánéknak).

www.vg.hu/kozelet/az-alkotmanybirosag-pontositotta-a-kozszereplo-fogalmat-877873/

Csak azt nem értem miért kell nicket lopni. Illetve értem én, ha a saját neved alatt írsz, az azonnal elűzi az olvasókat.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:45:23

@Örömhernyó: Itt egy összekeverted a hidrogént a hidrogén-peroxiddal, és az oxigén mellett hidrogénnel való lélegeztetést megpróbáltad fertőtlenítőszeres kezelésnek beadni. A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.

Ennyire fingod nincs semmiről, ugyanolyan idiótavagy, mint Trump. Ezért is hiszed azt, hogy Trump nem idióta, mert hozzád képest nem az.

benderik.blog.hu/2020/04/19/pedig_kaptunk_egy_kulcsot_a_virushoz/full_commentlist/1#c38457838

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:45:56

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:48:40

@Örömhernyó: nyuszika.

1) mondom, fingod nincs arról, hogy mit jelent a "Közszereplő" szó. nem vagyok közszereplő.

2) nem jöhetsz azzal, hogy azzal vádolsz, hogy nem vállalom magam, és egyszerre azzal is, hogy vállaltam magam közíróként (ami nem közszereplő). ez a két vád ellent mond egymásnak. magadat szarod pofán.

3) te olyan gyáva vagy, hogy te nem vállalod magad névvel.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:49:05

@mіdnight coder: Ezentúl nem csak a magyar nyelvű internet ámokfutójaként, de nicktolvajként is ismerni fognak. Adod a muníciót Orbánéknak. A hitelességedet eljászottad. Gyurcsánytól nem kapsz majd jutalomfalatot ezért.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:49:10

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:49:43

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:50:15

@Örömhernyó:

konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40678528

Látom, nem mersz az emberek elé állni a neveddel, mert egy gyáva kis féreg vagy. Csak másokat ugatsz le. Egy utolsó, senkiházi, genetikai selejt vagy. A "közszereplő" fogalmát se fogod fel, mert akkora elmebeteg vagy.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 15:51:32

@Örömhernyó: konzervtelefon.blog.hu/2021/05/28/body_positivity_mozgalom_vagy_kibuvo?full_commentlist=1#c40679166

nyuszika.

1) mondom, fingod nincs arról, hogy mit jelent a "Közszereplő" szó. nem vagyok közszereplő.

2) nem jöhetsz azzal, hogy azzal vádolsz, hogy nem vállalom magam, és egyszerre azzal is, hogy vállaltam magam közíróként (ami nem közszereplő). ez a két vád ellent mond egymásnak. magadat szarod pofán.

3) te olyan gyáva vagy, hogy te nem vállalod magad névvel. a magad háza előtt söprögess! amíg te a sötét pincédben a névtelenség mögé bújva trollkodzs, nem jöhetsz azzal, hogy más miért nem vállalja magát névvel!

látod, ilyen kis elvtelen, pszichopata, idióta faszok a mongolFidióták.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:53:04

@mіdnight coder: korábban a saját neved alatt osztottad az észt, de amikor igazán alpári stílusra váltasz, vagy rettegsz attól, hogy kivágnak, akkor nickek mögé bújsz (ezzel sincs gond), de az picit gyomorforgató, amikor mások nickje mögé bújsz.

Én nem vagyok közszereplő, sose akartam az lenni, egyszerű munkásember vagyok. Te viszont közszereplővé váltál évekkel ezelőtt. Nincs ezzel gond, csak ez azzal jár, hogy tűrnöd kell a kritikát.

Örömhernyó 2021.05.29. 15:56:19

@mіdnight coder: Te direkt értetlenkedsz? Azzal nekem semmi bajom, amikor te nicknevek mögé bújsz. Azzal van probléma, amikor mások nickjét másolod.
Senkit nem érdekelnek a korábbi számozott nickjeid. A mostani midnight coder nickeddel van kis probléma. Én se hozok létre egy Brendel Mátyás accountot vagy más általad korábban használt nicket és kommentelek a nevedben.
Vedd már észre magad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.29. 15:59:39

@Örömhernyó: nem, idióta, a Gandhi angol verzió.
Nem, idióta, a politikai közvéleményt nem alakítjuk. Ahhoz tömegekhez kellene eljutni a véleményünknek, amit alakítana is..
Ugye, nem akarod azt mondani, hogy Brendel írásai széleskörben ismertek, és megváltoztatnak bármiféle nézetet?

Örömhernyó 2021.05.29. 16:19:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: Alakítja a közvéleményt. Ahogy Puzsér is. Puzsérnak csak a nevét ismerem, amúgy egy műsorát se láttam soha, de ő műsorain, fizetett állásán kívül is megnyilvánul közéleti ügyekben. Brendel írásaiból olvastam korábban a blogján, kommentjeit rendszeresen olvasom, mert szembejönnek.
Szerinted Hajdú Péter alakítja a közvéleményt? Igen. Pedig ő aztán nem pártfunkci, nem politikus, nem választott tisztségviselő, népképviseleti szerv tagja stb. Valami tingli-tangli műsort vezetett régen, azóta meg magánéletét éli a nyilvánosság előtt.

Elhiszem, hogy te szeretnéd, ha Brendel nem lenne közszereplő, de a tevékenysége alapján az.
"a közügyeket érintő nyilvános vitában önkéntes elhatározása folytán vált-e a közélet alakítójává" - Ez teljesen ráillik. Alakítja a közéletet, önként, megnyilvánult politikai kérdésekkel, tüntetésekkel kapcsolatban, szerepelt, önként.
Most az, hogy ő közszereplő, nem tudom miért fáj neked?
Egy törpepárt jelöltje, akire a lőtéri kutya se szavaz, is közszereplő. Brendelnek nála nagyobb a tábora.

Örömhernyó 2021.05.29. 16:23:45

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja, angol verzió, ezt magyarázd a wikipedia szerkesztőinek.

hu.m.wikipedia.org/wiki/Mohand%C3%A1sz_Karamcsand_Gandhi

Mindenhol Gandhiként írják magyarul. Esetleg Gándhí lehetne még.

Örömhernyó 2021.05.29. 16:27:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az én nézeteimre hatottak Brendel írásai. Ateizmus, filozófia területén. Aztán sajnos olvastam a politikai fröcsögéseit is, azok is hatottak rám, elriasztóak voltak.

Kovács Tibor111 2021.05.29. 18:08:33

"Tess bátran vállalja önmagát úgy, ahogy van, és aktívan hirdeti a különbözőség elfogadását: legfőkképpen a női túlsúly normalizását, a teltebb idomok népszerűsítését képviseli."

Bmi 22 alatt nő, felette nagyi.

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 19:27:32

@Örömhernyó: Te az ostoba náci fröcsögéseidet nem mered névvel vállalni, ezért névtelenül egy nick mögé bújsz. Egy utolsó, senkiházi, gyáva aljaember vagy. Pontosabban, embernek kevés. És még te ugrálsz?!

mіdnight coder · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.29. 20:00:34

@Örömhernyó: valójában a neve: गांधी. Ennek az angol átirata jobb híján "Gandhi". De valójában a "ध" egyetlen külön hang, és nem d+h. Azaz nem két hang. A "dh" csak legjobb közelítés. Ha kifejezetten ejted a "h"-t, akkor például nem jól ejted a nevét.

Örömhernyó 2021.05.30. 02:12:48

@mіdnight coder: Eljutottunk a nácizáshoz, csoda, hogy ennyi időbe telt nálad.
Te se a saját neved alatt kommentezel itt, sőt, te lopott nick mögé bújva kommentezel. Az, hogy felismernek a jellegzetes stílusod alapján, egy másik kérdés.
Én nem vagyok közszereplő. Te az vagy. És így viselkedsz. Kis kommunista-nyilas.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2021.05.30. 08:17:08

faszé etetitek a padofil Brendelt az ignorálás helyett? A kommentek fele így is róla szól, hogy ki van szűrve a picsába a kreténje.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.31. 10:25:22

@Örömhernyó: "Mohandas Karamchand Gandhi (2 October 1869 – 30 January 1948), commonly known as Mahatma Gandhi (Sanskrit: महात्मा mahātmā "Great Soul"). In India he is generally regarded as Bapu (Gujarati: બાપુ bāpu "father"), Jathi Pitha and Raashtra Pitha"

Úgy ejted, Mahàtmá Gandi.

Tehát , míg a Mahàtmában ejted a "h"- t, a Gandiban nem.

Erre te arra hivatkozol, hogy a wiki angol szószedete is h-val írja!!!
Avagy Raashtra Pitha.
Ugyanúgy van benne nem ejtendő h, mert az angol leirat!

Más: nézd meg, az Index összes blogján ugyanaz a pár ember üzenget egymásnak. Ha 30 ember hallja a hangom, akkor közszereplő lettem???
Ha indítok egy blogot, amit 200 ember elolvas, akkor alakítom a közvéleményt???
Ha egy lakodalomban elmondom, hogy a vőlegény gyerekkori barátom, és remek ember, akkor közvéleményt alakító közszereplő vagyok?

Ha a tanár felolvassa a dolgozatomat az egész osztály előtt, akkor közszereplő, közíró vagyok???

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.05.31. 10:30:31

@Örömhernyó: Tudod, az angol szeret indokolatlanul használni betűket.
A "h" a kedvence.

shakespeare 2021.05.31. 21:18:25

mi írhatja jobban le azt, hogy a gyarlosag korát éljük, mint az hogy rettenetes gyarló emberi ösztönök (zabalas) elfogadása mellett mozgalmakat indítanak ?

ez egy suttyó szellemi támadás

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2021.06.01. 18:00:13

Az rendben, hogy az ember fogadja el a külsejét, ha nem tudja megváltoztatni és emiatt ne legyenek pszichés betegségei. Viszont aki annyira kövér, mint az első fotó szereplője, az orvosi szempontból beteg, krónikus elhízásban szenved, ami a leggyakoribb betegségek esetén súlyosbító tényező: keringési problémák, cukorbetegség, rák, stb. Ezt nem kellene hirdetni, az elhízás kezelhető, nem olyan adottság, mint mondjuk az autizmus.
süti beállítások módosítása